top of page

רק בגלל הרוח

נשים רבות חולמות על שמלת כלה מעוצבת ומותאמת בדיוק למידותיהן. השאלה היא איפה מוצאים את השמלה הזאת? אחת האפשרויות הפחות מוכרות אבל היותר מומלצות היא "הבוטיק" של עמותת "רוח נשית". כאן אפשר למצוא שמלה של טובי המעצבים במחיר אטרקטיבי וגם לתרום למען נשים אחרות
אנני גולן / צילום: עופרי ברנע, ליאור רוטשטיין

עמותת "רוח נשית" פועלת לקידום עצמאות כלכלית לנשים נפגעות אלימות (פיסית, מינית, נפשית, כלכלית), באמצעות מתן כלים פיננסיים ותעסוקתיים, מנטורינג ושינוי מדיניות. הרעיון מבוסס על מחקרים שהוכיחו כי ניתוק התלות הכלכלית מבן הזוג האלים מקטינה את הסיכויים שהאישה תחזור לתא המשפחתי האלים בגלל עוני, מחסור או אילוצים כלכליים. 
הסיוע ניתן ביום שאחרי היציאה ממעגל האלימות, כשהאישה נותרת לבדה וזקוקה למנגנוני תמיכה. "רוח נשית" מעניקה ליווי שנמשך עד שנתיים וחצי ומותאם אישית לצרכיה, אתגריה וחלומותיה של כל אישה. המטרה לאפשר לאותן נשים הזדמנות אמיתית לבנות חיים בטוחים וטובים עבור עצמן ועבור ילדיהן.

מיזם חברתי, ייחודי ושיקי

הבוטיק הוא מיזם חברתי ייחודי מסוגו, שמשלב בין מכירה של שמלות כלה שנתרמות לעמותה על ידי מעצבות ומעצבים ועל ידי כלות לאחר חתונתן, לבין עשייה חברתית לקידום נשים נפגעות אלימות. "יש לנו כלות שמיד אחרי החתונה תורמות את השמלה בחזרה לבוטיק", מספרת נטלי מאירי, מנהלת הבוטיק. 


הבוטיק מאויש על ידי מתנדבות רגישות ואדיבות שמבטיחות כי כל כלה שמגיעה לבוטיק תעבור חוויה נעימה וחיובית. ממוצע המחירים נע סביב 2000 שקלים. כל אלו הופכים את הרכישה בבוטיק לאלטרנטיבה שפויה, אקולוגית ושווה לכל כיס.
"הבוטיק הוא עוד דרך לתמיכה בפעילות של 'רוח נשית', ומסייע להעלאת המודעות לחשיבות של עצמאות כלכלית בקרב נשים נפגעות אלימות", מוסיפה מאירי.


מי הם המעצבים שתורמים לכן? 
"בין המעצבות והמעצבים אפשר למצוא את ליהי הוד, טלי ומריאנה, אלון ליבנה, דוד חצבני, ירון ברכה בצלאל, לי גרנבאו, גלי קרטן, יואב ריש, ערבה פולק, שני צימרמן, יניב פרסי ועוד רבות ורבים אחרים".


נשים רבות מסתירות את היותן נפגעות אלימות ונשארות כבולות בתוך מעמד נחות, מושפל ומוכה. איך אפשר לזהות את הסימנים?
"רוח נשית מעבירה הכשרות, הרצאות וסדנאות שמטרתן העלאת המודעות הציבורית לתופעה הרחבה של אלימות נגד נשים, כדי לאפשר לאנשי מקצוע כמו גם לציבור הרחב, לזהות סימני אזהרה", מסבירה איימי סלייטר-עובדיה, סמנכ"לית עמותת "רוח נשית". 
"בין השאר אנו עורכות הדרכות בבתי ספר לקוסמטיקה ברחבי הארץ במטרה לספק לנשות המקצוע כלים לזיהוי סימני אלימות והפניה לגורם מטפל בהתאם".

 

מחויבות לעצמאות כלכלית

העמותה פועלת במחויבות וללא לאות למען העצמת נשים והכשרתן להתנהלות כלכלית עצמאית. העמותה זכתה בשנים האחרונות לשורה של הישגים מרשימים במיוחד ביניהם תו מידות לאפקטיביות מטעם אירגון מידות, מעמד של יועץ מיוחד לאו”ם בתחום האלימות נגד נשים ופרס ע”ש גולדה מאיר ז”ל, על עשייה חברתית מעוררת השראה.


בין השאר, העמותה מקדמת שינוי מדיניות וחקיקה עם ארגונים נוספים ועם קובעי מדיניות בכנסת ובממשלה, הובילה יוזמה יחד עם ארגוני "קואליציית חוק המזונות" להארכת הוראת השעה המאפשרת כפל קצבאות עד סוף 2022, כך שנשים חד-הוריות יוכלו לקבל קצבת מזונות במקביל לדמי אבטלה, ולקחה חלק ביחד עם הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, איגוד הבנקים ומשרד הרווחה והביטחון החברתי, בפיילוט להרחבת אמנת הזמינות הבנקאית שנועדה להקל על נשים נפגעות אלימות עם התמודדות פיננסית וחובות שנוצרו בידי בן הזוג האלים.

bottom of page