ראש בראש
לאחר שיצרו יחד את סדרת הפרימיום MAHUT - קו מוצרים דרמו-קוסמטיים, הרופאה המומחית ד"ר מרינה לנדאו מראיינת את בתה, עו"ד שיר לנדאו (ולהפך)
שיר ומרינה לנדאו / צילום: שרון לוין
חמש שאלות של ד"ר לנדאו לשיר:
עשית את הקריירה שלך עד לפני שנתיים, רחוק מאוד מהתחום שלי – בעולמות ההייטק. לפעמים אפילו הרגשתי שהעולם שלי פחות מעניין אותך. מה גרם לשינוי?
"מדובר במקרה קורונה קלאסי. בסגר הראשון נאלצת, בפעם הראשונה בחייך, לסגור את הקליניקה. אני, שניהלתי אז סטארטאפ צעיר שנקלע לקשיים, החלטתי לעצור ולחשב מסלול מחדש. פתאום לשתינו, נשים עמוסות ועסוקות מאוד באופן רגיל, היה זמן. שוחחנו הרבה על הקריירה שלי ועל זאת שלך, והרעיון לשלב בין השתיים התחיל לקרום עור וגידים. מעבר לעובדה שכבר אז היה ברור לי שתעשיית ההייטק נמצאת בבועה שסופה להתפוצץ, גם הגעתי לגיל שאסתטיקה והזדקנות העור – התחילו לעניין אותי ברמה האישית. הצעד הבא כבר נהיה מובן מאליו".
איזה טיפול קוסמטי את מתה לעשות ואיזה טיפול אין שום סיכוי שתעשי בחיים?
"אני לא חושבת שיש משהו שאני מתה לעשות, כי אם היה – הייתי עושה אותו. יש לי קשרים... אני מאוד אוהבת מראה טבעי, אלא אם יש משהו שמאוד מפריע, ואז – אין סיבה לסבול. לי היו שני קמטים במצח כבר מסוף שנות ה-20 שלי וזה הפריע לי מאוד. הדבר הראשון שעשיתי, בגיל 34, לאחר הלידה והסיום ההנקה של הקטן שלי, היה לבוא אלייך לבוטוקס. זה עבד כמו קסם ופטר לי ברגע נקודה של חוסר ביטחון. ולגבי מה לא אעשה אף פעם – בא לי להגיד: שפתיים, אבל אני אהיה יותר חכמה, במיוחד כשאת זאת ששואלת, ואענה: Never say never".
בתור מישהי שהיא עדיין לא מיטיבת לכת בקוסמטיקה, מהו הטיפ שלך לשמירה על וטיפוח של העור?
"הטיפ שלי הוא דווקא לגבי ניקוי הפנים. להרבה מחברותיי אין כוח לנקות את הפנים הלילה. אחרי יום עמוס בעבודה ואז ילדים ואז בישולים, הן מקלחות וזוחלות למיטה. אין להן זמן או כוח לנקות את הפנים אחרי כל היום המתיש הזה. אז הנה הטיפ: שימו את תכשיר הניקוי במקלחת. כשאתן מסיימות להתקלח, אחרי שכבר הסרתן את הקונדישנר וצחצחתן שיניים (שגם את זה אני ממליצה לעשות במקלחת) – נקו את הפנים. ככה תכשיר הניקוי ממוקם קבוע במקלחת, לצד שמפו והסבון, והופך לחלק מריטואל הרחצה הקבוע. וטיפ חשוב נוסף: אל תשטפו את תכשיר הניקוי מהפנים עם זרם מים ישיר. טמפרטורת המים שרוב הנשים מתקלחות בה היא חמה מאוד, ועלולה לייבש את עור הפנים. אני ממליצה לשטוף את הפנים מתוך מים שאוגרים ביד ולא ישירות מהזרם, כדי לקרר במעט את המים".
מהו המוצר הקוסמטי הבודד שתיקחי איתך לאי בודד?
"בהמשך לטיפ שלי, את כבר בטח מנחשת. את ה- SUPCERAT WATER המושלם כמובן. הקצף המלטף שלו, משאיר את העור נקי ורענן, וזה נראה לי בדיוק הדבר שהיה נחוץ לי, בסוף כל יום מיוזע על אי בודד".
מוצרי מהות של ד"ר מרינה לנדאו / צילום יחצ דג הזהב
חמש שאלות של שיר לד"ר לנדאו:
אני זוכרת שבתוך ילדה היו שני מחנות בבית: מחנה הצל – אבא והדר (אחותי הקטנה, מיתר עוד לא הייתה קיימת), שבבריכה, ים או סתם פארק ישר חיפשו את השמשייה הכי גדולה או את העץ הכי רחב, כדי להתיישב בצלם. ומחנה השמש – שלך ושלי, שרק אהבנו להתחרדן בשמש הקופחת בלי טיפה של רגשות אשם. מתי קרה אצלך השינוי ומה גרם לו?
"השינוי אצלי הגיע עם ההחלטה להתמחות ברפואת עור. על אף אהבתי הגדולה לשמש, הבנתי שקרניה המלטפות, הן בין הגורמים המזיקים ביותר לעור ואת הנזקים שהן עושות, העור זוכר היטב למשך שנים ארוכות. ידע הוא כוח והחלטתי להשתמש בו כדי לתמוך בעור שלי בשנים הבוגרות יותר של חיי.
אגב, למרות שאת היית כבר בת 8, אני הייתי רק בת 30. תובנות מתקדמות לגיל צעיר שכזה, לא?".
את באמת מהחלוצות בארץ בתחום הדרמטולוגיה הקוסמטית, והתחום התפתח כל כך בעשור האחרון שנראה שלא נשארה חלקת אלוהים אחת קטנה שהתחום לא הגיע אליו. האם יש טיפול שתסרבי לעשות ואם כן - למה?
"אני מסרבת לבצע טיפולים על בסיס חודשי. לצערי, לטיפולים אסתטיים יש פוטנציאל התמכרותי. כבר שמעתי משפטים כמו: 'בא לי לעשות משהו. מה כדאי לי?' - ומתכווצת. בסיכומו של יום, אני חייבת להיות נאמנה ליושרה המקצועית שלי ואם מישהי מגיעה אלי עם שפתיים בשרניות ופרופורציונליות ומבקשת לנפח אותן בנפח מוגזם, אני מסרבת בנימוס ובאופן מנומק. אני יודעת שהיא תצא מפתח הקליניקה ותפנה מיד לתור הקרוב לרופא אחר שיסכים לבצע בה את אותו הטיפול. אבל אני מסרבת לה בלב שקט. להיותי רופאה יש משמעות ולכן אני לא אבצע טיפול 'לפי הזמנה' וללא שיקול דעת מקצועי, במצב שבו זה ברור לי שאני מזינה המכרות שאיננה בריאה".
סיפרת לי בעבר שפנו אליך לא פעם חברות עם הצעה להיות השם והפנים של מותג קוסמטי שהם יפתחו וישווקו. למה סירבת בכל אותן פעמים ולמה עכשיו החלטת ללכת עד הסוף עם MAHUT?
"זה נכון. במהלך הקריירה פנו אלי מספר פעמים, גורמים אשר הציעו לי להוציא קו קוסמטי על שמי, ואף לשאת בעצמם את כל מלאכת הפיתוח, השיווק וההפצה. גם כאן, נאלצתי לסרב. שמי הטוב הוא כל מה שאני בונה ב-30 השנים האחרונות, ולא יכולתי להפקיד אותו בידיים של מישהו אחר, ולהיות 'עוד מותג קוסמטי על המדף'. ידעתי שאם יבוא יום ואעשה את הצעד הזה, אני אביא בשורה חדשה לשוק, שהיא מבוססת ומוכחות בקנה מידה רפואי, וזה דורש להיות "אול אין" ולא רק להיות הפנים של המותג.
"ואז קרו שני דברים שהובילו להולדת MAHUT. ראשית, גיליתי צורך אמיתי בפתרון הולם לחיזוק המחסום האפידרמלי. בקליניקה שלי אני מבצעת במשך שנים ארוכות הליכי הצערה משמעותיים לעור, שיכולים להיות לעיתים חודרניים ואגרסיביים, לאחריהם העור צריך לקבל תמיכה טובה כדי להגיע לשיקום מהיר לתפקוד אופטימלי. בתחום השיקום העורי, מצאתי מחסור אמיתי בפתרונות שהוכחו כיעילים בסטנדרטיים קליניים. יצאתי לפתח את הפתרון בעצמי, וכך נולד קומפלקס ה SUPCERATTM (רכיב הליבה בכל מוצרי סדרת MAHUT)".
ומה הדבר השני?
"את הגעת. הגעת והרגשתי שסופסוף יש לי שותפה אמיתית לצאת איתה לדרך הזאת".
מה הכי מפריע לך במראה שלך וממה את הכי מרוצה?
"בצעירותי הפריע לי אזור הישבן והירכיים – אבל 10 ק"מ של ריצה יומית, מאז ועד היום, טיפלו בזה כבר מזמן. אני זה לא הסיפור של הסנדלר הולך יחף. אין טכנולוגיה או חומר שאני מכניסה לקליניקה ולא ניסיתי קודם על עצמי. למשל לפני מספר חודשים המסתי את כל החומצה ההיאלורונית שהזרקתי לעצמי, הכנה לטיפול בטכנולוגיה חדשה. רופאים מכל העולם עקבו אחריי בתהליך הזה, מתוך סקרנות לגבי השינוי במראה העור. ממה אני מרוצה? אני חושבת שבסך הכל קו הלסת והצוואר שלי aged gracefully".
מהו המוצר הקוסמטי הבודד שתיקחי איתך לאי בודד?
"ללא צל של ספק, את SUPCERAT MT ללילה. הוא עשיר ומזין, ובתנאים הקשים של אי בודד, הוא בדיוק התכשיר שיגן על העור שלי, וישמור עליו חיוני ורענן".